Inkassoföretag

Approach av inkassoföretaget

Det är grundläggande att ditt inkassoföretag efterlever lagen och inte utnyttjar sig av personliga hot eller påhopp för att på så vis inhämta din skuld. Det kan bara ha dåliga effekter på ditt företag om du skulle hamna i en sån situation. Var noggran med att utreda ett inkassoföretags åtgärder i förväg du anlitar dem för att vara på den säkra sidan. Inkassoföretag måste efterleva inkassolagen.

Olika typer av inkassoföretag

De privata inkassoföretagen är för det mesta finansbolag som på samma gång utbjuder en hel del andra typer av ekonomiska tjänster och lösningar. De har tillgång till stora juridiska avdelningar med hög kvalifikationer som kan tipsa dig i den juridiska processen om det skulle gå så långt. Differensen med att anlita ett privat inkassoföretag är att det kan hållas lite mer förteget och den juridiska vetskapen är oftast mycket bättre och bättre. Anledning? Högre löner på privata finansbolag vilket behagar eliten av jurister och advokater.

Det som är väldigt bra med att anställa ett inkassoföretag är att de ansvarar för allt arbete för dig, och i slutändan så får du dina pengar från personen/företaget som har uteblivit med betalningen.
Det dåliga är ju att det tar tid att processa i sådana här frågor så att det kommer att ta tid innan du får dina pengar + att det privata inkassoföretaget inte idkar någon välgörenhet så det ska också ha betalt. Inte nog med att du får dina slantar veckor efter utsatt tid det är även en mindre summa av vad som fastställdes, men jag anser att det i vilket fall är vinstgivande att anlita ett inkassoföretag för i situationer där kunden inte har betalat. Valmöjligheten är ju att inte få några penningar alls, vilket inte alls är bra.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0